fbpx

Over Green Spirit Yoga

Wie staat er achter Green Spirit Yoga

Mijn naam is Alena Slim en ik woon samen met mijn man en drie kleine kinderen in het mooie Dwingeloo. Ik kom uit Tsjechië waar ik Nederlands en economie heb gestudeerd. Naast mijn vaste baan geef ik met plezier verschillende soorten yoga: Deugdenyoga, zwangerschapsyoga, hormoonyoga, kinderyoga, ouder peuter/kind yoga babymassage fertiliteitsyoga en meer.

Wat is mijn doel?

Mijn doel is jou een leuke yogales te laten ervaren zodat je met een fit gevoel en een glimlach op je gezicht naar huis kan gaan. 

Inspiratie

Mijn grootste inspiratiebron is mijn yogadocente Wendy Jurgens uit Alkmaar. Zij heeft me geïnspireerd om zelf een yogaopleiding te gaan volgen. Bij haar heb ik ontdekt wat yoga, en in het bijzonder Deugdenyoga kan betekenen. 

Elke maandagavond kwam ik samen met veel anderen Wendy’s studio binnen. De meeste van ons hebben een drukke dag gehad en dat was ook te zien. We gingen in stilte zitten om de deugdenkaart van de week te lezen, het was namelijk een deugdenyogales. Elke les had als thema een deugd, zoals matigheid, moed of openheid. Omdat ik oorspronkelijk niet uit Nederland kom, klonk het woord “deugd” niet ouderswets in mijn oren. Ik heb aan verschillende yogalessen/stijlen meegedaan in het verleden en ik stond er open voor, zonder enige  vooroordeel. 

 Iedereen zat op zijn eigen matje, er werd onderling niet veel gepraat. Eerst gingen we de deugdenkaart bespreken. Meestal hebben maar enkele personen wat gedeeld in de groep, wat helemaal ok was. Daarna gingen we kort mediteren, houdingen doen die op de deugd toegespitst waren en aan het eind was er een heerlijke ontspanning en een kopje thee. In die anderhalf uur veranderde de sfeer helemaal. Mensen voelden zich na de les duidelijk meer op hun gemak, ze gingen samen spontaan nog eens de deugdenkaart bespreken omdat ze tot nieuwe inzichten zijn gekomen. De deugden als thema tijdens eelke les zijn namelijk heel praktisch en zetten men aan het denken/voelen. Elk thema maakte wat los in de mensen. Er hing een ontspannen sfeer. We kwamen meet in contact met onszelf en met elkaar. Iedereen ging na de les energiek en ontspannen naar huis. En dat is waar het allemaal om gaat.

Ik kom nog regelmatig bij Wendy voor coaching. Ze steunt me in mijn ontwikkeling waarvoor ik dankbaar ben. 

 

 

Visie

Een bewuster, gezonder en gelukkiger leven.

Het woord ”yoga” betekent eenwording. Eenwording van lichaam, geest en ziel. Niets meer of minder dan jezelf te kunnen zijn, tevreden zijn met wie je bent.

Veel mensen houden spanning vast in hun lichaam, door yoga te doen komen deze spanningen los, men ervaart weer eenheid, meer rust en ruimte. Door yoga in een groep te doen ervaart men niet alleen de eenheid in zichzelf maar ook de eenheid met anderen. Yoga breng mensen dus dichterbij henzelf maar ook dichterbij elkaar.

In mijn ogen verdient iedereen het om een keer per week tijd voor zichzelf te vinden en naar de les te gaan. 

Toekomst

De lessen zullen in 2023 worden uitgebreid.

Gratis proefles volgen?

Denk je dat yoga iets voor jou is? Kom dan nu een proefles volgen bij
Green Spirit Yoga. Mail of bel voor een afspraak, het lijkt me leuk je te ontmoeten.